Tweedehands het Festival

Lees meer over onze plannen!

Van kleding tot meubels, van vintage feest tot repair workshop.

De stad is van ons

Tijdens Tweedehands het Festival staat heel Tilburg een weekend lang in het teken van tweedehands, de kringloopwinkel en hergebruik. De eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement. We laten zien dat tweedehands winkelen en hergebruik niet alleen duurzaam of goedkoop is, maar ook leuk en verrassend. Van kleding tot meubels en van workshops of documentaire tot vintage kilo sale of behind the scenes bij de kringloop. Met ons programma willen we verstokte kringlopers verbinden en tweedehandstwijfelaars laten zien wat er (mogelijk) is.

Voor iedereen

Tweedehands het Festival heeft geen centraal festivalhart, maar een programmering die zich verspreidt over heel Tilburg. We  zijn dus niet alleen te vinden in het stadscentrum, maar bereiken zo ook Tilburgers in de wijken. Net zoals tweedehands is ook ons festival er voor iedereen.

En wie regelt dat?

Tweedehands het Festival wordt georganiseerd door een driekoppig kernteam. Vanuit deze kleine kern worden allerlei partners aangehaakt, die ons ondersteunen of activiteiten organiseren tijdens het festival.

Marleen maakte van haar grote interesse in tweedehands items haar werk. Ze runt Studio Marigold, een webshop met kleurrijke, vintage interieur items. Marleen heeft niet alleen een goed oog voor vintage en styling, maar ook ervaring in allerlei rollen binnen festivalorganisaties.

Anne studeerde af als business innovator en werkt nu bij Provincie Noord-Brabant. Vanuit haar traineeship De Toekomst van Brabant onderzoekt ze hoe makers en ontwerpers kunnen worden ingezet voor maatschappelijke opgaven. Anne heeft een warm netwerk van duurzame ondernemers in Tilburg.

Kelly werkt als freelancer op de communicatieafdeling van een aantal culturele organisaties in Tilburg. Ook organiseert ze sinds 2017 als De Bovenste Plank pop-up shops waar particulieren de kleding uit hun kast kunnen verkopen. Zo heeft ze een lekker netwerk opgebouwd in de Tilburgse cultuur- en kringloopsector.