Tweedehands het Festival

Lees meer over onze plannen!

Van meubels tot kleding, van kringloopwinkel tot vintage design en van vintage kilo sale tot reparatieworkshop.

De stad is van ons

Tijdens Tweedehands het Festival staat heel Tilburg een weekend lang in het teken van tweedehands, de kringloopwinkel en hergebruik. We laten zien dat tweedehands winkelen en hergebruik niet alleen duurzaam of goedkoop is, maar ook leuk en verrassend. Van kleding tot meubels en van workshops of documentaire tot vintage kilo sale of behind the scenes bij de kringloop. Met ons programma verbinden we verstokte kringlopers en laten we tweedehandstwijfelaars zien wat er (mogelijk) is.

Voor iedereen

Tweedehands het Festival heeft geen centraal festivalhart, maar een programmering die zich verspreidt over heel Tilburg. We zijn dus niet alleen te vinden in het stadscentrum, maar bereiken ook Tilburgers in de wijken. Net zoals tweedehands is ons festival er voor iedereen.

En wie regelt dat?

Tweedehands het Festival wordt georganiseerd door een driekoppig kernteam. Vanuit deze kleine kern worden allerlei partners aangehaakt, die ons ondersteunen of activiteiten organiseren tijdens het festival.

Om voor een duurzame organisatie voor de lange termijn te zorgen is een stichting met ANBI-status gevormd rond de organisatie. De organisatie heeft de ambitie de op lange termijn te blijven bestaan als festival en daarnaast gedurende het jaar kleine evenementen te organiseren en tweedehands initiatieven te ondersteunen. Alles met een zelfde doel: laten zien wat mogelijk is met tweedehands. Laten zien dat de duurzame optie ook de leukste optie kan zijn. Laten zien dat het anders kan.

Wil je een bijdrage leveren aan onze organisatie of ons ondersteunen? Stuur ons een mailtje, we vertellen je graag meer bij een kop koffie.